- Museu d'instal.lacions artístiques

Museu d'Instal·lacions Artístiques de Vespella de Gaià (MIAVG)

Actualment es compon de setze escultures, repartides per tot el municipi, dels següents artistes: Iraida Cano, Gabriel Sanz, Félix Lozano, Glòria Ortega, Rufino Mesa, Antoni Mas, Guillermo Marín, Martí Royo, Josep Mercadé, Joan Simó, Rafael Bartolozzi, Salvador Joanpere, Jordi Munté i Vicens Bassultó. 

Podeu visualitzar imatges de les escultures AQUÍ

1. MARTÍ ROYO "Drac de foc": Escultura a la Plaça Pujol de Vespella de Gaià, les restes d'un ésser mitològic realitzada amb blocs precuits de ceràmica.

2. RUFINO MESA "Testimoni": La peça és una obra en part oculta, misteriosa i poètica, que inclou en els seu interior tot un horitzó de significacions, una urna de cera amb un quadern de fulles i d'escriptura inmaerial fet de la pols provinent de l'extracció de la roca de l'espai on es situa,        a tocar de la Plaça Pujol del nucli antic.

3. GABRIEL SANZ "Aula Martirial": El treball realitzat i emmarcat dins d'una cova, és un cub d'alumini de 250 cm, polit amb una de les quatre superfícies plena de relleus. Figura que a partir d'un suport cilíndric queda suspesa a dins d'aquest màgic espai. La ubicació d'aquesta escultura va canviar-se per despreniments que hi havia a la cova on es va col.locar inicialment, la trobarem al costat de l'obra "Testimoni" de Rufino Mesa.

4. FÈLIX LOZANO "Scala Dei": a les escales que pugen cap a l'església, l'escultura que ofereix a Vespella de Gaià va més enllà de les recreacions del mobiliari urbà a fi d'impregnar-se de pregó significat religiòs i cívic. 

5. GLÒRIA ORTEGA "Pas a pas": seguint les escales que pugen a Sant Miquel, l'obra és una escultura composta de diversos arcs de ferro, el trànsit de la realitat al somni.

6. VICENS BASSULTÓ "Monument als caiguts": dedicat a les victimes de la guerra civil, el trobem al cementri privat que hi ha a l'Església Parroquial de Sant Miquel.

7. ANTONI MAS "La Guàrdia del Pi": Situada en la cruïlla de l'Avinguda del Pi amb el carrer Moles, és una estructura mòbil de ferro forjat, d'inspiració constructiva i que alterna en la seva transparent constitució simple figures geomètriques com el triangle  o el quadrat.

8. JOSEP MERCADÉ RIAMBAU "L'art de trobar la veritat": dedicada a Ramon Llull, escultura que pretén reflectir l’univers de Llull (un cub -l’Islam-, dintre d’una piràmide trinitària -el Cristianisme -, per expandir la veritat a tot el món –dodecàedre-, i, al mig, una pedra, com un gresol alquímic. Podem veure-la en l'inici de l'Av.del Pi del nucli de Vespella.

9. IRAIDA CANO "Jaguar": pintat en una roca molt aprop del torrent, entre els nuclis de Sant Miquel i els Masos va ser la primera obra realitzada per al Museu d'escultures a l'aire lliure de Vespella de Gaià, n'hi ha una altre sobre la cinglera.

10. JOAN SIMÓ "El pas de la memòria": Situada a la Plaça del costat de l'Av.Sant Miquel, és un conjunt escenògrafic compost per una font (peça fosa amb estany i argent) que s'acompanya amb una escultura anomenada espermatozoide (fragments de marbre blanc de Carrara) i que junt a un rellotge realitzat per J.Reina, completa un conjunt certament espectacular.

11. GUILLERMO MARÍN "Balcó per veure la poesia": escultura de ferro amb formes geomètriques d'on sobresurt un ull que convida a mirar. La trobareu al costat del teatret que hi ha al casal municipal al nucli dels Masos de Vespella.

12. RAFAEL BARTOLOZZI i MARTÍ ROYO: Font pública dels Masos de Vespella, situada a tocar de l'Ajuntament, realitzada amb ceràmica.

13. JORDI MUNTÉ "Arbre de la vida": magnifica escultura que veurem pujant cap a Sant Miquel al Racó dels Absents.

14. FELIX LOZANO "Els ulls de Vespella": a l'entrada de Sant Miquel ens trobem aquesta escultura de grans dimensions, un gran collage de tècniques.

15. SALVADOR JUANPERE "Sebastós": al final de l'Av.Catalunya de Sant Miquel trobareu una escultura d'acer inox i ferro colat que representa el martiri de Sant Sebastià, patró de Vespella de Gaià.

16. JORDI MUNTÉ "El mirador de la senyera": escultura que representa les quatre barres de la nostra senyera la trobem sortint de Sant Miquel direcció Salomó.

 

* Informació i fons fotogràfic de l'Ajuntament de Vespella de Gaià

Subscriure a