Logo Vespella de Gaià

Vespella de Gaià

Tarragonès


Ets a: Portada > Cultura > Festes i Costums > Festes i Costums


Festes i Costums

SANT SEBASTIÀ 

El 20 de gener, se celebra la Festa Gran d'Hiven, en honor del nostre Patró Votat Sant Sebastià (jove soldat romà del segle III DC, sacrificat per ordre de l'emperador Dioclecià) que antigament va defensar a la vila de malures i epidèmies, a fi que continuï vetllant per la salut de tots els vespellencs. Dins dels actes d'aquesta festa, se celebra la tradicional missa i benedicció de la tradicional coca, que es menjada posteriorment juntament amb porró de vi del país. Cap al migdia comença el concurs d'arrossos que aplega un gran nombre de participants.

 VEDELLADA POPULAR

El primer dissabte del mes de maig, se celebra una vedellada popular amb vedella del tarragonès, criada a la granja dels Mestres del nostre municipi. Aquesta vedella de gran qualitat, és cuinada a la plaça del Casal davant dels assistents, els qual la degusten posteriorment per un preu simbòlic.

SANT SALVADOR

El 6 d'agost, se celebra la festa d'estiu, data que va finalitzar el devastador incendi que en aquesta data de l'any 1993, va assolar la vila cremant 1.000 has de la 1.824 que té el terme municipal, morint sis persones durant l'incendi. Al voltant d'aquest dia senyalat, se celebren múltiples actes culturals, esportius i festius, amb una gran acceptació per part dels vilatans i de les persones que venen d'altre indrets.

SANT MIQUEL

La Festa Gran que se celebra el 29 de setembre, en llaor de Sant Miquel, i durant la qual es realitzen diversos actes festius. 

 © Ajuntament de Vespella de Gaià, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Tarragonès. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo